Belfort-Bisping main event in Brazilië, Kuiper ook in actie

2
508

Vitor Belfort zal terugkeren naar middleweight na een mislukte poging om de UFC light heavyweight titel te bemachtigen. Zijn eerste gevecht terug zal ook geen makkie worden tegen Michael Bisping op een gratis event in Sao Paolo, Brazilië op 19 januari 2013. Ook onze landgenoot Michael Kuiper zal op de card verschijnen op de undercard.

Kuiper zal het opnemen tegen Thiago Perpétuo, deelnemer van TUF:Brazil. “Bodão” was lid van het team van Wanderlei Silva en kwam tot de halve finale waarin hij werd uitgeschakeld tot de latere winnaar, Cezar Mutante. Op UFC 147 versloeg hij teamgenoot Leonardo Mafra in de derde ronde via TKO. Kuiper won op UFC 150 voor de eerste keer in de UFC. Toen nam hij het op tegen Jared Hamman en won via TKO in de tweede ronde. Daarvoor maakte hij zijn UFC debuut op UFC 143 tegen de Braziliaan Rafael Natal. Dit verloor hij via unanimous decision.

De main card zal bestaan uit vier gevechten met Bisping en Belfort in de main event. Ook zullen er, naast Perpétuo, verschillende deelnemers van TUF: Brazil op de card verschijnen zoals Daniel Sarafian, Godofredo “Pepey” Castro en Francisco Trinaldo. Details over het event moeten nog bekend gemaakt worden. De volledige card ziet er als volgt uit:

Main Card:
Vitor Belfort vs. Michael Bisping
C.B. Dollaway vs. Daniel Sarafian
Gabriel Gonzaga vs. Ben Rothwell
Khabib Nurmagomedov vs. Thiago Tavares

Prelims:
Godofredo Castro vs. Milton Vieira
Andrew Craig vs. Ronny Markes
Nik Lentz vs. Diego Nunes
Edson Barboza vs. Justin Salas
Michael Kuiper vs. Thiago Perpetuo
Yuri Alcantara vs. George Roop
Roger Hollett vs. Wagner Prado
Francisco Trinaldo vs. C.J. Keith

2 COMMENTS