Belfort vs. Henderson 2 op 9 november in Brazilië

0
579

Dan Henderson

Vitor Belfort en Dan Henderson zullen het in de main event van UFC Fight Night 32 tegen elkaar opnemen op light heavyweight. UFC officials hebben tegenover MMAjunkie.com officieel bekend gemaakt dat dit gevecht op 9 november in Goiania, Goias in Brazilië plaats zal vinden. Dit zal een rematch zijn van een gevecht uit 2006 van Pride 32.

Belfort zal hiermee voor de derde keer op een rij voor zijn thuispubliek in Brazilië vechten. “The Phenom” won zijn laatste vier gevechten op middleweight en maakte Dana White gek met al de verzoeken voor gevechten die hij wilde. Zo maakte hij duidelijk graag een titelgevecht te willen voor de UFC middleweight title en was hij erg uitgesproken over een gevecht met Chael Sonnen (zoals elke andere Braziliaanse vechter). Ook liet hij weten niet meer op middleweight te willen vechten tenzij het voor de titel is vanwege het zware afvalproces. Een gevecht op elk ander gewicht erboven vond hij geen probleem. Gevechten met Lyoto Machida en Tim Kennedy werden ook genoemd, maar Belfort werd daar nooit concreet voor.

Dan Henderson, sinds gisteren 43 jaar, verloor zijn laatste twee gevechten via split decision tegen Lyoto Machida en Dan Henderson. Voor deze twee verliespartijen was “Hendo” de volgende vechter voor de UFC light heavyweight titel tegen Jon Jones. Maar door deze verliespartijen lijkt een titelgevecht ver weg. Het gevecht met Belfort zal het laatste gevecht zijn op zijn huidige contract met de UFC. De Amerikaan won het eerste gevecht tegen Belfort via unanimous decision (2X 30-27, 1X 30-24). Toen vochten zij ook op 205 pond.