Ben Boekee over Battle of the South

1
1589


Met dank aan Bas Uterwijk voor deze vette foto.

Aanstaande zaterdag zal in Heerlen de negende editie van Battle of the South plaatsvinden. Het grootste vechtsportevenement van Limburg met zowel MMA als kickbox partijen.

MMAplanet sprak met Nederlands MMA featherweight kampioen Ben Boekee van Hoyer’s Gym. Aanstaande zaterdag neemt hij het op tegen de Duitse Thaiboxer Denis Oliwka. De winnaar van deze partij krijgt een titelshot voor de Respect FC featherweight titel. Respect FC is de grootste MMA organisatie van Duitsland, dus dat is niet niks.

Peter Huting: Yo Ben! Battle of the South staat voor de deur en heeft een erg vette line-up. Toch hoor ik er in mijn omgeving erg weinig over. Hoe komt dat?
Ben Boekee: Ik snap het ook niet. Hier staan vechters als Duane van Helvoirt, Danny Hoyer en Hracho Darpinyan op 1 avond te knokken. De avond zelf is erg goed geregeld. De aankleding is mooi en de vechters worden goed behandeld. Het is echt gigantisch.

Peter: Je vecht tegen Denis Oliwka, maar je verdedigt niet de Nederlandse titel die je onlangs won. Hoe komt dat?
Ben: Ik vecht inderdaad niet voor de Nederlandse titel. De winnaar van dit gevecht mag een gooi doen naar de Respect FC featherweight titel. Dat is de grootste MMA organisatie van Duitsland. Vergelijk het maar met de Duitse UFC en Ben Helm is de Duitse Dana White.

Peter: Ken je je tegenstander een beetje?
Ben: Jazeker! En niet zo’n beetje ook. Denis is een bekende thaibokser en heeft over de hele wereld gevochten. Hij traint nu met Duitse UFC vechters. Hij komt uit een hogere gewichtsklasse dan ik en is iets groter. Dit gaat een zwaar gevecht worden!

Peter: Heb je je goed voorbereid?
Ben: Ja. Heel erg goed. Ik train keihard en twee weken geleden heb ik mee gedaan aan een sanda toernooi in België. Sanda is Chinees kickboksen met werpen er bij, maar zonder grondgevecht.

Peter: En hoe ging dat?
Ben: Ik werd eerste! Het niveau van de tegenstanders wisselde een beetje, maar het was een goede voorbereiding op aanstaande zaterdag.

Peter: Hoe verwacht je dat je fight met Oliwka eindigt?
Ben: Hij is een erg zware tegenstander. Als hij me de ruimte geeft zal ik even met hem gaan staan, maar als hij vanaf het begin druk zet breng ik het zo snel mogelijk naar de grond. Ik ga natuurlijk voor de finish, maar in dit geval verwacht ik via een decision te winnen.

Peter: Naar welke andere fights kijk je uit?
Ben: Mijn broertje Arne Boekee vecht zaterdag ook. Ik ben echt super benieuwd hoe hij het gaat doen. Hij vecht tegen Kareem Bourarasi van kickboxing Arnhem. Kareem traint onder Fred Royers en is staand erg sterk. Tegen zo’n sterke kickboxer moet je geen risico nemen en ik verwacht dat Arne hem zo snel mogelijk naar de grond brengt. Dat is zijn terrein en ik denk dan ook dat hij in de eerste ronde al via een triangle choke weet te winnen.

Zaterdag wordt het een spetterend feestje. We moeten dus met zijn allen naar Heerlen. En wees eerlijk… twintig Euro voor zo’n top gala is spotgoedkoop! Om kaarten te bestellen en voor meer informatie check je BattleoftheSouth.nl en de volledige line-up vind je hier.

1 COMMENT