Battle of the South IX sfeerverslag

0
1420


Foto: Bas Uterwijk

Loe Hoyer staat er om bekend goede gala’s neer te zetten en Battle of the South 9 was zoals verwacht een succes. De 23 partijen bestonden uit K1, MMA amateur en MMA Pro partijen. Hoogtepunten waren de partijen; Ben Boekee vs. Denis Oliwka, Duane van Helvoirt vs. Abi el Khafi en Nuno Ribeiro vs. Maurice Kelleners.

Ben Boekee vs. Denis Oliwka
De belangrijkste partij van de avond ging tussen Ben Boekee en Denis Oliwka. Op het spel stond een titelshot tegen de Respect FC featherweight kampioen. Als sportverslaggever word je geacht onpartijdig te zijn, maar ik kon het niet laten om net wat harder voor Ben te klappen.

Het gaat eigenlijk na dertig seconden al mis voor Boekee. Oliwka raakt hem vol in het gezicht en hij gaat naar de grond. Oliwka duikt bovenop zijn slachtoffer om het af te maken, maar Boekee herstelt zich op miraculeuze wijze. Ben sweept Oliwka en laat daarna vier minuten lang zijn superieure grondwerk zien.

De tweede ronde wordt ook gedomineerd door Ben, maar op het eind weet Oliwka er toch nog wat keiharde ground & pound uit te gooien. De jury besluit een derde ronde te laten vechten. Oliwka komt erg agressief naar voren, maar Boekee haalt hem naar de grond en domineert opnieuw de ronde.
Ben Boekee verslaat Denis Oliwka via decision.

Duane van Helvoirt vs. Abi el Khalfi
Duane Van Helvoirt staat bekend om zijn sterke BJJ skills. In no time had hij zijn tegenstander dan ook in een goed opgezette triangle choke. El Khalfi tikte wel af, maar helaas niet snel genoeg. De lichtjes gingen even uit. Gelukkig stond hij al vrij snel weer op en ging alles goed met hem.
Duane van Helvoirt verslaat Abi el Khalfi via submission (triangle)

Nuno Ribeiro vs. Maurice Kelleners
Een onverwacht vette partij was het MMA amateur gevecht tussen Nuno Ribeiro en Maurice Kelleners. Kelleners was duidelijk beter afgetraind dan Ribeiro, maar dat hielp hem niet. In de eerste minuut ging Kelleners los en Ribeiro kreeg een aantal harde knieën op het gezicht. Daarna was de gastank leeg en Ribeiro maakte daar goed gebruik van. Na gruwelijk harde ground & pound stopte de scheidsrechter de partij. Ik ben benieuwd wat deze meedogenloze dude van Shaolin Ryu in de toekomst gaat doen.
Nuno Ribeiro verslaat Maurice Kelleners via TKO

Battle of the South 9 was een gala van hoog niveau. Niet alleen de partijen waren goed, maar ook de aankleding, de sfeer en natuurlijk het eten. Die jongens van Hoyer snappen dat vechtsportliefhebbers toch over het algemeen carnivoren zijn. Nederland barst van het talent en Battle of the South is echt een aanrader voor de Nederlandse MMA fan.