Bas Rutten wees commentaarpositie voor UFC in Ahoy af

1
2261

De wens van vele Nederlandse UFC-fans is om Bas Rutten als commentator te hebben tijdens UFC-evenementen. Dat dacht FOX Nederland ook, waardoor ze ‘El Guapo’ speciaal gevraagd hadden voor UFC Fight Night 87 in Ahoy. De twee partijen zijn er echter niet uitgekomen.

In een interview met Uproxx vertelt de Tilburger dat hij benaderd is door de zender om commentaar te doen tijdens het evenement in Ahoy, maar dat ze er vanwege financiële redenen niet uit zijn gekomen. “Ik kreeg een e-mail van FOX Nederland en ze vroegen of ik commentaar kon doen. ‘Ja, dat kan ik’, waarna ik ze mijn telefoonnummer en gewenste bedrag gaf. Toen zeiden ze ‘Oh nee, dat is te veel.'”

“Als ik in Nederland zou wonen, zou ik het hebben gedaan. Ik rijd er dan naar toe om de show te doen, makkelijk zat. Maar als ik moet reizen en Inside MMA moet missen op die vrijdag ervoor, dan mis ik dat geld. Ik moet geld verdienen. Helaas, het gaat dus niet gebeuren.”

Rutten woont momenteel in Los Angeles en is samen met Kenny Rice de vaste co-host van ‘Inside MMA’ op AXS TV.

‘Uit het oog, uit het hart’
Er werd Rutten ook gevraagd naar zijn character in EA Sports UFC 2. Vele gamers haten zijn character omdat die ontzettend overpowered zou zijn en daardoor gevreesd. In een reactie daarop laat hij weten blij te zijn om nog steeds relevant en gevreesd te zijn, mede vanwege het feit dat hij in Nederland niet bekend is.

“Het is altijd leuk om te horen dat je nog steeds relevant bent omdat ik lang geleden begon. Er is een gezegde in Nederland: Uit het oog, uit het hart. Mensen vergeten. In Nederland weet waarschijnlijk 98 procent van de mensen niet eens dat ze een UFC-zwaargewichtkampioen hebben. Dingen als EA Sports UFC 2 zijn leuk. Ze deden de Hall of Fame-inductie en kwamen met allemaal statistieken die ik niet eens wist. Dat was ook cool om te horen.”

1 COMMENT

 1. Niet jammer. Zeer incompetente verslaggever.
  “Ik zou nu een liver kick geven.” Ja, goed, maar dat ik niet hoe de wedstrijd nu verloopt. Geef een beschrijving van de wedstrijd. Niet van wat je zelf zou doen, en niet wat je denkt dat de favoriet moet doen om te winnen (de underdog kan namelijk ook winnen, vergeet dat een keertje niet).
  Tell me Bas, who do you think won the first round?
  Heb je hem ooit een antwoord horen geven? Nee, hij zegt slecht dat the jury van alles kan besluiten en dat het onbekend is.
  En als de beslissing komt na 3 ronden zegt hij: “Zie je wel, ik zei toch dat je het niet kon weten”, op een toon of hij iets voorspeld had.
  *zucht*
  Nee, ik ben niet rouwig.