Barboza vs. Dunham, Sass vs. Volkmann en Mayhem vs. Dollaway toegevoegd aan UFC 146

3
705

UFC 146 staat bij ons Nederlanders bekend als de dag van Alistair Overeem tegen Junior Dos Santos, maar dat betekent niet dat de andere match-ups niet interessant zijn natuurlijk! Er zijn drie gevechten toegevoegd aan het event op 26 mei in Las Vegas, met elk zo zijn charme.

De naar mijn mening interessantste match-up is die van lightweights Edson Barboza en Even Dunham. Barboza is natuurlijk bekend van de highlight reel KO op UFC 142. In januari schopte Barboza Terry Etim met een spinning wheel kick knock-out waardoor hij 65.000 dollar rijker werd door de Knock-out of the night bonus. Evan Dunham’s laatste optreden kwam op UFC on Fox 2 tegen Nick Lentz. Na een moeizame eerste ronde kwam Dunham sterk terug in ronde 2 waardoor een snee onder het oog van Lentz het einde betekende van het gevecht. Met vijf Fight of the Night bonussen tussen beiden heeft dit de potentie voor een echt topgevecht.

Twee andere lightweights die elkaar tegen gaan komen op UFC 146 zijn Jacob Volkmann en Paul Sass, een echte style vs. style match-up. Volkmann staat bekend als een sterke worstelaar waarmee hij vijf gevechten op een rij won in de UFC via decision. Paul Sass daarentegen heeft een hele sterke agressieve guard waarmee hij elf van zijn twaalf gewonnen gevechten afsloot met een submission. Acht kwamen via een triangle en drie via heel hook. Het zal dus interessant worden om te zien of beide vechters op de favoriete posities van elkaar zullen uitvechten of niet.

Tot slot zien we de terugkeer van Jason “Mayhem” Miller in de UFC octagon. Na zijn rol als coach op TUF 14 en aftuiging door Michael Bisping hoopt Miller zijn eerste overwinning te boeken in de UFC tegen C.B. Dollaway. Dollaway heeft zijn laatste twee gevechten verloren en hoopt via Miller dus weer een overwinning te boeken.

3 COMMENTS