Barao en Kelleher op UFC on FOX 28 naast pupil Martijn de Jong

0
270
Foto: Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images

Voormalig UFC-bantamgewichtkampioen Renan Barao vecht op UFC on FOX 28 weer. De Braziliaan neemt het op tegen Brian Kelleher, maakt Orlando Sentinel bekend. Op hetzelfde evenement vecht Mike Perry tegen Max Griffin en komt Marcin Prachnio, pupil van Martijn de Jong, in actie tegen routinier Sam Alvey.

Barao vecht zijn eerste partij sinds hij op UFC 214 verloor van Aljamain Sterling. Dit was een gevecht op 140 pond op bevel van de California State Athletic Commission (CSAC) doordat de Braziliaan te veel woog bij een tussentijdse weging. Hierdoor mocht hij niet op 135 pond vechten. Sterling won via jurybesluit.

Kelleher won twee van zijn drie UFC-gevechten, waaronder zijn laatste tegen Damian Stasiak op UFC Fight Night 118 in Gdansk via TKO in ronde 3. Dit leverde hem een extra bonus van 50.000 dollar op voor ‘Fight of the Night’. Hiermee herstelde hij zich van zijn eerste verliespartij in ruim drie jaar tegen Marlon Vera.

Perry vecht thuis
Mike Perry vecht op hetzelfde evenement in zijn thuisstaat. Platinum vocht zijn laatste partij in Florida op 14 mei 2016 tegen David Mundell. Perry won via via knock-out in de tweede ronde en maakte drie maanden later zijn UFC-debuut tegen Hyun Gyu Lim op UFC 202.

Perry verloor zijn laatste gevecht tegen Santiago Ponzinibbio op UFC on FOX 26 via jurybesluit.

Griffin verloor zijn laatste gevecht ook tegen Elizeu Zaleski dos Santos op UFC Fight Night 119 via jurybesluit. Dit was zijn derde UFC-gevecht en tweede verliespartij in de organisatie. Pain ging na zijn laatste gevecht met een extra 50.000 dollar naar huis dankzij een bonus voor ‘Fight of the Night’.

Poolse Prachnio onder leiding van Martijn de Jong naar UFC
Marcin Prachnio maakt zijn UFC-debuut tegen Sam Alvey. De Pool won zijn laatste vier gevechten op rij in ONE Championship, waarna hij zijn krabbel onder een UFC-contract zette. Prachnio, die traint onder Martijn de Jong traint bij Tatsujin Dojo, zou zijn debuut maken tegen Jake Collier, maar de Amerikaan heeft zich afgemeld met een blessure.

Zijn vervanger is Sam Alvey, die voor het eerst vecht op lichtzwaargewicht in de UFC. Smile’n Sam, tijdens het zestiende seizoen van The Ultimate Fighter nog een weltergewicht, verloor zijn laatste gevecht van Ramazan Emeev op UFC Fight Night 118 via jurybesluit.

Alvey vecht zijn veertiende UFC-gevecht in drieënhalf jaar, een gemiddelde van vier gevechten per jaar.