Bahadurzada vervangt Saffiedine tegen Lawler op UFC on FOX 8

0
620

Siyar Bahadurzada 2

Voormalig Strikeforce welterweight champion Tarec Saffiedine zal niet op UFC on FOX 8 vechten. De Belg is geblesseerd geraakt in aanloop naar het gevecht toe. Siyar Bahadurzada zal het als vervanger tegen Robbie Lawler opnemen op het event. Dit hebben UFC officials bekend gemaakt, aldus MMAjunkie.com.

Wat er precies aan de hand is met de Waal is niet bekend, maar of het een operatie nodig heeft wordt binnenkort bekend gemaakt. Saffiedine won in het laatste van Strikeforce de Strikeforce welterweight championship van Nate Marquardt. Na een pittig begin kon de Belg met behulp van vele en harde legkicks het gevecht winnen via unanimous decision en de riem mee naar huis nemen.

Bahadurzada heeft de laatste jaren ook last van vele blessures waardoor hij nog maar twee keer in actie heeft kunnen komen in de octagon. De Afghaan won zijn UFC-debuut in 42 seconde van Paulo Thiago op UFC on FUEL TV 2, maar moest zijn meerdere erkennen in Dong Hyun Kim op UFC on FUEL TV 8. Dit was zijn eerste verliespartij sinds 2008 toen hij verloor op middleweight van Jorge Santiago.

Lawler won op UFC 157 zijn eerste gevecht in de UFC sinds 2004. Toen nam “Ruthless” het op tegen Josh Koscheck en won hij via TKO in de eerste ronde. Verwacht wordt dat Lawler en Bahadurzada op de main card zullen blijven staan. UFC on FOX 8 zal op 27 juli in de Key Arena in Seattle plaatsvinden.