Bader vs. Matyushenko op UFC on FOX 6

0
1026

Light heavyweights Ryan Bader en Vladimir Matyushenko zullen elkaar op UFC on FOX 6 in de octagon ontmoeten. Bader zal voor het eerst weer vechten sinds zijn knockout verlies tegen Lyoto Machida, terwijl veteraan Matsyuchenko terugkomt van UFC 141 waar hij verloor van Alexander Gustafsson.

Ryan Bader kon op UFC on FOX 4 een titelgevecht verdienen via Machida. “Darth” moest de Braziliaan verslaan, terwijl hij tegelijkertijd indrukwekkender moest overkomen dan Brandon Vera en Shogun Rua die in de main event vochten. Bader werd knockout geslagen door “The Dragon” waardoor het titelgevecht naar hem ging en Bader een mogelijke rematch met Jon Jones moet uitstellen. De Amerikaan won zijn twee vorige gevechten van Jason Brilz op UFC 139 en Rampage Jackson op UFC 144.

“The Janitor” zou oorspronkelijk tegen Matt Hamill vechten op UFC 152, maar een gescheurde achillespees gooide roet in het eten. Eerst werd verwacht dat de Wit-Rus langer uitgeschakeld zou zijn, maar de veteraan is eerder hersteld dan verwacht. Zijn laatste gevecht op UFC 141 tegen Alexander Gustafsson ging niet zo als gewenst: de Zweed sloeg hem na iets meer dan twee minuten knockout. Dit bracht zijn record naar 4-2 sinds hij weer in de UFC terugkwam in 2009.

De volledige card voor UFC on FOX 6, 26 januari 2013 in Chicago, ziet er nu als volgt uit:

Demetrious Johnson vs. John Dodson
Donald Cerrone vs. Anthony Pettis
Quinton Jackson vs. Glover Teixeira

Clay Guida vs. Hatsu Hioki
Mike Russow vs. Shawn Jordan
Mike Stumpf vs. Pascal Krauss
Erik Koch vs. Ricardo Lamas
TJ Grant vs. Matt Wiman
Rafael Natal vs. Magnus Cedenblad
Ryan Bader vs. Vladimir Matyushenko
David Mitchell vs. Simeon Thoresen