AXS TV trekt stekker uit Inside MMA

0
937
Foto: AXS TV

Bas Rutten moet op zoek naar nieuw werk. Op 30 september zal namelijk de 433ste en laatste aflevering van Inside MMA te zien zijn op AXS TV, waar de Nederlander een van de vaste gezichten van is. Na negen jaar stopt het programma.

In de laatste aflevering zal Rutten samen met Mauro Ranallo, Ron Kruck en voormalig host Kenny Rice terugkijken op de hoogtepunten van het programma. Inside MMA wordt gezien als één van de eerste programma’s die MMA op mainstream niveau behandelde en was jarenlang een vaste prik op vrijdagen vol interviews met de grootste namen van de sport.

In een persbericht zegt AXS TV-oprichter Mark Cuban dat Inside MMA het voortouw nam voor mainstream acceptatie van MMA. “Bas, Kenny en Ron waren hier vanaf het begin, met de introductie van de sport en de sterren voor een nationaal televisiepubliek toen andere netwerken en kranten te bang waren om de aantrekkelijkheid te erkennen.”

In het bericht staat verder dat dankzij de afgelasting van Inside MMA, AXS TV ‘zich nog beter kan inzetten voor live MMA-evenementen.’ Dat is inclusief het net opgerichte LFA, een fusie van RFA en Legacy Fighting Championship. Voor 2017 staan er dertig evenementen gepland van de organisatie.