Anthony Pettis geblesseerd, Johnson vs. Benavidez 2 main event UFC on FOX 9

0
690

Anthony Pettis

Anthony Pettis is geblesseerd aan zijn knie en zal de UFC Lightweight Championship niet verdedigen tegen Josh Thomson. Dit is bekend gemaakt op FOX Sports Live. Hierdoor zal de rematch tussen Demetrious Johnson en Anthony Pettis verplaatst worden van de TUF 18 Finale naar de main event van UFC on FOX 9.

Dit is best opvallend aangezien Dana White nog verzekerde dat, ondanks de blessure aan Pettis, de main event wel zou doorgaan tegenover FOX Sports 1. Hierbij vertelde hij dat Pettis de afgelopen twee dagen in Las Vegas is geweest om dokter Steven Sanders te zien. De knieproblemen zijn niet de eerste keer dat Pettis een gevecht moet uitstellen. In aanloop naar UFC 163 had “Showtime” ook problemen met zijn knie en moest hij een gevecht met Jose Aldo voor de UFC Featherweight Championship uit zijn hoofd zetten.

Hierdoor zal Joseph Benavidez dichter bij thuis mogen vechten in Sacramento. Veel teamgenoten zoals Urijah Faber en Chad Mendes van Team Alpha Male staan ook op de card wat kan betekenen dat de card het misschien iets beter zal gaan doen. Team Alpha Male komt namelijk ook uit dezelfde stad waar UFC on FOX 9 gehouden zal worden.

De main event van de TUF 18 Finale zal nu gaan tussen de oorspronkelijke co-main event Gray Maynard en Nate Diaz. Zij zullen, met het gevecht van TUF 5 meegerekend, voor de derde keer tegen elkaar gevechten. Dit zal de rubber match zijn aangezien beide vechters een keer hebben gewonnen van elkaar.