Anthony Pettis geblesseerd, Aldo vs. Korean Zombie op UFC 163

2
668

Jung Chan-Sung 2

Anthony Pettis zal niet op UFC 163 vechten voor de UFC featherweight title. De voormalig WEC kampioen heeft een knieblessure opgelopen, waardoor Chang Sung Jung, oftewel “The Korean Zombie”, het mag opnemen tegen Jose Aldo voor de UFC featherweight title. Dit meldt Dana White via Twitter.

Pettis is er goed ziek van laat hij weten. Ariel Helwani laat via Twitter weten dat Pettis er aan twijfelft of hij gewoon ‘de rematch’ moest aannemen. Het gevecht met Aldo werd in februari bekend gemaakt, oftewel zes maanden voordat het gevecht zou plaatsvinden. “Showtime” laat zelf via Twitter weten dat hij een kleine scheur in zijn meniscus heeft.

Aldo’s nieuwe tegenstander, “The Korean Zombie”, aast al langer op een titelgevecht met de huidige kampioen. Nadat hij van Dustin Poirier won in mei 2012, was de Zuid-Koreaan al bezig met een titelgevecht. Sindsdien is Jung niet meer in de octagon geweest door een schouderoperatie.

Jung zal tegen Aldo’s reeks van vijftien overwinningen op een rij proberen te doorbreken. De UFC featherweight champion staat op nummer 4 in de UFC pound-for-pound Rankings en won zijn laatste gevecht van Frankie Edgar op UFC 156. Tegen de Zuid-Koreaan zal Aldo voor de vijfde keer de UFC featherweight title verdedigen. Het zal de tweede keer zijn dat de Braziliaan een titelgevecht in Brazilië vecht.

UFC 163 zal op 3 augustus in Rio de Janeiro plaatsvinden. Door dit gevecht aan te nemen zit Ricardo Lamas op UFC 162 momenteel zonder tegenstander.

2 COMMENTS