Anthony Johnson stelt eis voor UFC-comeback

0
1076
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tweevoudig titeluitdager Anthony Johnson zinspeelt op een UFC-terugkeer. Rumble besloot vorig jaar zijn MMA-handschoenen aan de wilgen te hangen, maar of ze daar blijven hangen is de vraag. Via zijn Instagram stories laat Johnson zijn eis horen omtrent zijn comeback.

Johnson stond ooit gepland om Jon Jones uit te dagen voor de UFC-lichtzwaargewichttitel op UFC 187, maar Bones werd uiteindelijk gestript van zijn gordel, dus vocht Johnson tegen Daniel Cormier.

Uiteindelijk verloor Rumble de strijd om de vrijgekomen titel. Het lijkt erop dat Johnson nog altijd tegen Jones wil vechten, waardoor hij voorstander is van een derde gevecht tussen DC en Bones, ditmaal echter wel op zwaargewicht.

“Ja, het klopt dat ik terugkeer als zwaargewicht, maar alleen als Jon Jones tegen DC vecht voor de titel”, aldus Johnson. “Het is een persoonlijk doel om tegen de beste van de beste te vechten voordat ik echt stop. Jon is altijd mijn motivatie geweest toen ik naar 205 (pond) ging. Zwaargewicht zou waanzinnig zijn als we er alle drie voor gaan.”

Zwaargewicht divisie
Het is niet de eerste keer dat Johnson in verband wordt gebracht met de zwaargewicht divisie, maar wel de eerste keer dat hij zelf de wens uitspreekt.

Als de Amerikaan daadwerkelijk de Octagon instapt als zwaargewicht, dan is het de vierde gewichtsklasse waarin hij heeft vecht in de UFC. Johnsons UFC-debuut dateert van 2007 en sindsdien vocht hij over verschillende periodes in de welter- midden- en lichtzwaargewicht divisie.

Johnson kan de derde vechter worden die op vier verschillende gewichtsklassen in de UFC uitkomt: Diego Sanchez en Kenny Florian (allebei midden-, welter-, licht- en vedergewicht) deden dat eerder.