Anthony Johnson onthult toekomstplannen

0
705
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Toen Anthony Johnson na UFC 210 zijn pensioen aankondigde, was er veel verbazing. Rumble had een nieuwe baan die hij verkoos boven MMA en heeft op Heated Conversations, de podcast van voormalig WWE-ster Booker T, voor het eerst verteld wat dat is.

“We openen een faciliteit, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is voor medisch gebruik”, aldus Johnson, die hint op de Canadese wietbusiness. “We hebben een paar goede dingen lopen, het is al groots. We wachten alleen op goedkeuring van die wet en als dat gebeurt, hebben we goud. We spelen onze kaarten goed, we doen alles volgens het boekje zodat er geen problemen zijn.

Canadese premier Justin Trudeau heeft in april een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van cannabis te legaliseren. Hierbij zou Canada de kweek, de aanschaf en het bezit van wiet toestaan.

Johnson verloor zijn laatste gevecht van Daniel Cormier op UFC 210. Rumble klopte in de tweede ronde van het titelgevecht af door rear-naked choke.

Zijn nieuwe baan was niet de enige reden om te stoppen: “Mijn gezondheid. Je hoort over CTE (chronische traumatische encefalopathie) en al die andere dingen. Hoofdblessures. Je doet je lichaam zeer met American football en dat soort dingen, maar dit kan in mixed martial arts net zo snel gaan als in andere sporten omdat we constant op elkaar inslaan. Ik houd van mezelf, snap je? Heel veel mensen denken daar niet over na”, vertelt Johnson.

Geen terugkeer
Rumble belooft dan ook geen terugkeer, in tegenstelling tot zijn aankondiging na UFC 210: “Ik besloot zelf om te stoppen. Ik ben op goede voet weggegaan en vertrok als een van de beste vechters ooit in de gewichtsklasse. Ik deed mijn taak.”

“Zo ben ik niet. Als ik zeg dat ik het doe, doe ik het ook. Ik ben klaar.”