Anthony Johnson vs. Mike Kyle main event op WSOF 5

0
547

Anthony Johnson 2

Anthony Johnson en Mike Kyle zullen het in de main event van WSOF 5 tegen elkaar opnemen. Hoewel de voorbereiding voor het vierde World Series of Fighting-event nog aan de gang zijn, is de organisatie ook al bezig met het vijfde event. Het gevecht tussen Kyle en Johnson zal op light heavyweight zijn.

Anthony Johnson is 3-0 als light heavyweight na een lange loopbaan als welterweight en korte periode als middleweight. In zijn vorige gevecht versloeg hij Andrei Arlovski op heavyweight via decision. Op 205 pond versloeg “Rumble” al zijn tegenstander via (T)KO. Esteves Jones, Jake Rosholt en D.J. Linderman werden allen slachtoffer van de voormalig UFC vechter.

Mike Kyle dacht aan stoppen na zijn laatste gevecht in Strikeforce. Op Strikeforce: Champions werd hij verslagen door Gegard Mousasi via rear-naked choke in de eerste ronde. Niet veel later besloot hij hierop terug te komen en plande hij een gevecht met Valentijn Overeem op CFA 11. Tien dagen voor het gevecht raakte Overeem geblesseerd en stapte Travis Wiuff op korte termijn in voor een rematch uit 2010. “MAK” won toen via TKO, maar het resultaat werd omgezet in een No Contest doordat Kyle een stoot gooide na de bel. Kyle won de rematch via knockout in 21 seconde zonder enige op- of aanmerkingen.