Anthony Engelen wint, Vincent Latoel hard knock-out op ONE Championship

0
1564
Foto: YouTube

Winst en verlies voor de Nederlanders die in actie kwamen tijdens ONE Championship in Jakarta. Anthony Engelen wist zijn partij van Sami Amin te winnen via rear-naked choke, maar daar tegenover ging Vincent Latoel bikkelhard knock-out tegen Edward Kelly.

Eerst kwam Engelen in actie, onder leiding van Martijn de Jong. De Archangel hield zijn tegenstander vanaf het startsein op de grond, om hem vervolgens daar niet meer los te laten tot het eindsignaal van de eerste ronde.

In de tweede ronde zette hij dit door, waardoor de verwurging een kwestie van tijd zou worden. Na een kleine minuut wist Engelen Amin te laten kloppen, hoewel hij nog maar één been had ingehaakt voor de verwurging. De Archangel won voor de derde keer in zijn loopbaan via submission.

https://www.youtube.com/watch?v=14OegSHZCEY

Latoel minder succesvol
Vincent Latoel was in het co-main event aan de beurt en beleefde een minder memorabel evenement. De 37-jarige Nederlander, ook pupil van Martijn de Jong, ging keihard knock-out in de tweede ronde van zijn partij. Magnivincent wilde vanaf het begin staan met Kelly, die veel weerstand bood door constant te clinchen.

In de tweede ronde zette Latoel zijn tactiek door, wat hem uiteindelijk zijn kop kostte. Nadat hij agressief naar voren kwam en hij met een Thai-clinch knieën te gooide, ging het mis toen Kelly zich los rukte. Magnivincent werd te agressief, waardoor zijn tegenstander uit de Filipijnen hem knock-out sloeg met twee rake stoten op het moment dat hij inkwam. Dit was zijn tweede verliespartij op een rij en zijn vierde in de laatste vijf.

https://www.youtube.com/watch?v=1RFgc6hNm0U