Andy Souwer vecht voor MMA-titel op afscheidsgala Jerome Le Banner

0
1852
Foto: www.postproduktie.nl CC BY 3.0

Andy Souwer vecht zijn volgende MMA-partij op 10 juli in Duitsland. Souwer Power vecht dan tegen Damien Lapilus uit Frankrijk voor de Europese lichtgewichttitel van WSC in Berlijn, kondigt de Duitse organisatie aan.

Het volgende gevecht van Souwer is in het kickboksen: op 18 februari vecht hij in Eindhoven tegen Tayfun Ozcan op Enfusion 5th Anniversary. Daarna focust de Bosschenaar zich dus weer op MMA.

Het laatste gevecht van Souwer verloor hij. Akiyo Nishiura versloeg hem via jurybesluit in RIZIN, wat zijn derde nederlaag op rij was in de organisatie. Daarvoor versloeg hij Massaro Glunder op het eerste MMA-evenement van WFL.

Lapilus is een bekende naam op het Europese MMA-circuit. Niet alleen vanwege zijn broer Taylor, die ook op dit evenement vecht nadat hij afscheid nam van de UFC, maar vanwege gevechten in BAMMA en Cage Warriors.

Frankenstein won vijftien van zijn 23 gevechten, waarvan zeven via submissie en twee via knock-out. Zijn laatste partij tegen Daniel Crawford op BAMMA 31 verloor hij via TKO in de tweede ronde.

Le Banner zwaait af
Een andere kickbokslegende in Jerome Le Banner vecht zijn laatste partij op het evenement in Berlijn. Geronimo vecht voor de zwaargewichttitel van World Super Championship tegen thuisvechter Janosch Stefan.

Le Banner (44) won drie van zijn zes MMA-gevechten. Afgelopen oktober vocht hij op hetzelfde evenement als Souwer in Rizin tegen Roque Martinez, die won via submissie na vijf minuten. Dit was het eerste MMA-gevecht van de Fransman sinds oudejaarsdag 2010.

Andere bekende namen die op dit evenement staan zijn: James McSweeny, die kickbokst tegen Oguz Övgüer, Taylor Lapilus, die het opneemt tegen Arbi Shamaev, UFC-veteraan Daniel Omielańczuk, die vecht tegen Junior Karanta uit Zweden, en voormalig Bellator-kampioen Christian M’Pumbu vecht voor de middengewichttitel van WSC tegen Jake Bostwick uit Engeland.