Andy Souwer tegen Takanori Gomi op Rizin 11

0
805
Foto: Rizin FF

Andy Souwer vecht 29 juli weer een MMA-partij. De Bosschenaar neemt het op tegen PRIDE- en UFC-veteraan Takanori Gomi op Rizin 11 in de Saitama Super Arena. Dit heeft Rizin aangekondigd op een persconferentie met Gomi.

Souwer vecht 364 dagen na zijn laatste MMA-partij. Toen verloor Souwer Power van Akiyo Nishiura via jurybesluit, ook in Rizin. Dit was zijn derde verliespartij als MMA-vechter.

Afgelopen februari keerde Souwer terug naar zijn roots: kickboksen. Toen sloet hij Enfusion Live 62 af in een titelgevecht voor de Enfusion -72,5 KG-titel. Hierin werd hij geklopt door kampioen Tayfun Ozcan, die hem in de vierde ronde knock-out sloeg.

Slechte reeks Gomi
Takanori Gomi (39) verloor zijn laatste zes gevechten op rij, waaronder zijn debuut in Rizin op Oudejaarsdag. Toen verloor de PRIDE-legende van Yusuke Yachi in de eerste ronde via triangle choke.

Hiermee breidde hij een slechte reeks van verliespartijen in de eerste ronde uit naar zes. Gomi boekte zijn laatste zege op 26 april 2014 door Isaac Vallie-Flagg op UFC 172 te verslaan.

Het gevecht bestaat uit drie ronden van vijf minuten en wordt op -73 kilogram uitgevochten.

Rizin 11 sluit af met een rematch tussen Kyoji Horiguchi en TUF 25-finalist Hiromasa Ogikubo.

Gevecht met Lapilus afgelast
Souwer stond ook nog gepland voor een gevecht met Damien Lapilus op 7 juli in Berlijn. Het evenement waarop dit zou plaatsvinden is afgelast, laat Gago Drago, die dan tegen Arthur Kyshenko zou kickboksen, via Instagram weten. De eigenaar van het evenement kampt met gezondheidsproblemen.