Andy Souwer debuteert in ONE Championship tegen Anthony Njokuani

0
1013
Foto: www.postproduktie.nl CC BY 3.0

Het debuut van Andy Souwer in ONE Championship is gepland. De Bosschenaar vecht 6 oktober in Bangkok een kickbokspartij tegen voormalig UFC-vechter Anthony Njokuani, laat de Aziatische organisatie weten.

Souwer (35) keerde afgelopen februari terug in de kickboksring op Enfusion Live 62 in Eindhoven. Toen ging hij in de vierde ronde knock-out tegen Tayfun Ozcan. Dit was Souwers eerste kickbokspartij sinds 11 november 2016.

Daarvoor was hij actief als MMA-vechter: Souwer vocht vijf MMA-gevechten in iets minder dan twee jaar, waarvan vier bij Rizin. Daarin was hij niet zo succesvol, want de Bosschenaar won maar twee keer.

ONE maakte in juni bekend dat het Souwer gecontracteerd had. Hiervoor moest Souwer Power een MMA-gevecht met Takanori Gomi in Rizin afzeggen en een kickbokspartij tegen Enrico Kehl bij Enfusion in oktober.

Njokuani (38) staat vooral bekend om zijn gevechten in het MMA. The Assassin vocht onder meer voor de UFC en WEC, maar verloor zijn laatste vijf gevechten op rij. Het gevecht met Souwer staat gepland op 77,1 kilogram.