Andrei Arlovski vs. Anthony Johnson main event voor WSOF 2

5
665

Andrei Arlovski en Anthony “Rumble” Johnson zullen in de main event staan voor het tweede World Series of Fighting event. De twee zijn mondeling in overeenkomst gekomen om het tegen elkaar op te nemen op zwaargewicht. Na het succes van het eerste World Series of Fighting event heeft NBC een deal voor drie jaar gesloten met de organisatie.

Het is een hele rare gedachte dat Johnson nog geen 16 maanden terug met pijn en moeite 170 pond probeerde te halen voor UFC Live 6 op 1 oktober 2011. Toen won hij van Charlie Brenneman, waarna hij een gewichtsklasse omhoog ging om het op middleweight tegen Vitor Belfort op te nemen. Hier woog hij in op 197 pond, waarna hij verloor in de eerste ronde en ontslagen werd door de UFC. Bij zijn tweede poging op middleweight woog hij in op 195 pond, waarna hij nog een gewichtklasse zwaarder ging vechten op light heavyweight. Hier won hij drie gevechten achter elkaar via (T)KO waaronder een spectaculaire overwinning tegen D.J. Linderman op WSOF 1.

Arlovski stond in de main event van het vorige event van WSOF waarin hij won van Devin Cole via TKO in de eerste ronde. Zijn laatste gevecht was in Moskou op Fight Nights: Battle of Moscow 9 op 16 december 2012. Hier won hij via unanimous decision van Mike Hayes.

Naast dit gevecht is ook het gevecht tussen Marlon Moraes en Tyson Nam bevestigd voor het event. Op 23 maart zal het gevecht plaatsvinden. Waar het precies zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend.

5 COMMENTS

 1. Heel apart dit, het lijkt me toch dat je als Anthony Johnsen zijnde wil laten zien dat je nu discipline hebt en constant 205 pound kan halen en dan gaat hij nu op heavyweight vechten. (waarschijnlijk maar één keer voor de naamsbekendheid van Andrei Arlovski)

  In mijn ogen is dit altijd een verlies situatie, stel dat Johnsen wint dan heeft hij wel een veteraan verslagen, maar op een gewichtsklasse waar hij niet thuis hoort en hij zou toch aan de UFC willen laten zien dat hij geen problemen meer heeft om zijn gewicht te halen en nu gaat hij ermee spelen. En veel mensen zullen zeggen dat Johnsen heeft gewonnen, omdat Arlovski niet meer goed is en allang gestopt moest zijn.

  Stel dat hij verliest, dan krijgt hij heel veel commentaar over dat het niet zijn gewichtsklasse is en verliest van een ‘oude’ ufc-vechter die allang met pensioen moest zijn. En Johnsen toont geen discipline en is hij nog verder weg van een terugkomst naar de UFC.

  Hoe denken jullie hierover?

  P.S. het is zeker een leuk gevecht, ik zie er alleen veel haken en ogen aan zitten.

 2. Rumble is dus totaal de weg kwijt. Eerst welterweight daarna middleweight en vervolgens light heavyweight en nu heavyweight? Wat is die gast allemaal aan het doen? Je verpest je carrière op deze manier. Ik vind dat hij op middleweight moet blijven.

  • Bedoel je niet dat hij op light heavyweight moet blijven?

   Als je tot 3 keer toe je weightcut niet haal, is het een teken dat je lichaam het niet aankan en dat je hoger moet vechten. Ik had hem ook liever op lightheavyweight zien blijven, dat hij daar gewoon constant vecht en laat zien dat hij zijn lichaam onder controle heeft.

   • Nee middleweight. Hij vocht tegen belfort op middleweight. Ik vind hem op middleweight het beste, omdat hij nog fysiek voordeel heeft ten opzichte van zijn tegenstanders. En als hij welterweight kan halen kan hij ook wel middleweight halen.

    • Je weet dat hij voor het gevecht met Belfort welterweight niet heeft gehaald en met het gevecht met Belfort heeft hij ook middleweight niet gehaald. Was volgens mij toen al de 3de keer dat hij zijn gewicht niet kon halen en werd hij ontslagen.

     Zelfs zijn eerste gevecht buiten de UFC moest op een ‘catchweight’ omdat hij wederom middleweight niet kon halen. Daarna heeft hij 3 keer lightheavyweight gehaald en nu gaat hij omhoog naar heavyweight.

     Dus ik zie hem zelfs geen middleweight meer halen, daarom vind ik dat hij gewoon op 205 constant moet presteren.