Anderson Silva verdedigt titel op UFC 162 tegen Chris Weidman

2
716

Het gevecht hing al een tijd in de lucht, maar nu lijkt het dan ook plaats te gaan vinden. UFC middleweight champion Anderson Silva zal UFC 162, 6 juli in Las Vegas, zijn titel verdedigen tegen Chris Weidman. Dit meldt Newsday, die dit nieuws heeft kunnen bevestigen bij Lorenzo Fertitta. Chris Weidman is blij dat hij eindelijk het gevecht heeft kunnen krijgen:

Dream come true. Ever since I’ve been fighting, Anderson Silva has been the champion and I’ve been visualizing beating him. Now I have the opportunity. I have to make the most of it.”

Het is nog niet officieel gemaakt en de contracten zijn nog niet ondertekend, maar na veel gedoe is het gevecht dan eindelijk bevestigd. Lang waren er contenders die op weg leken naar een titelgevecht zoals Hector Lombard en Michael Bisping. Er was zelfs nog sprake over een gevecht tussen Rashad Evans en Anderson Silva, maar nadat hij op UFC 156 verloor van Rogerio Nogueira is een gevecht niet meer realistisch geworden. Weidman was hierdoor de enige contenders die overbleef en was al in de race nadat hij Mark Munoz versloeg in juli 2012.

Weidman kwam in 2011 met een perfect record met vier overwinningen, waaronder tegen Uriah Hall, in de UFC. “The All-American” maakte zijn UFC debuut op korte termijn tegen Alessio Sakara op UFC on Versus 3 op 3 maart 2011. Door zijn goede worstelen won hij alle drie de rondes tegen de Italiaan. Twee overwinningen hierna mocht hij het op korte termijn opnemen tegen Demian Maia op de main card van UFC on FOX 2 nadat Mark Munoz af moest zeggen vanwege een blessure. Weidman versloeg de Braziliaan elf dagen nadat hij het gevecht aannam.

Hierna nam hij het tegen Munoz op in de main event van UFC on FUEL TV 4 en liet daar zien dat hij bij de beste middleweights behoort. Weidman domineerde Munoz op het worstelgebied in de eerste ronde, waarna hij het in de tweede ronde afmaakte met een fraai geplaatste elleboog en nog wat ground and pound om het af te maken. Hierna vroeg hij meteen om een titelgevecht met de huidige kampioen.

Silva was niet blij met Weidman en noemde hem in de laatste aflevering van UFC Tonight “een jongen”. Namen als Georges St-Pierre, Michael Bisping en Cung Le werden genoemd, hoewel de naam van Weidman altijd ontbrak. Ook de manager van Silva, Jorge Guimaraes, liet weten niets in een gevecht met de Amerikaan te zien doordat Weidman nog maar negen keer heeft gevochten in zijn loopbaan en het daardoor niet groot genoeg is voor Silva.

Skip naar 1:36:

In oktober raakte het huis van Weidman erg beschadigd na orkaan Sandy, waarna hij geblesseerd raakte voor een gevecht op UFC 155 tegen Tim Boetsch. Mocht Weidman de octagon instappen in juli dan is hij een jaar niet in actie geweest. Silva was voor het laatst in oktober in de octagon op UFC 153, toen hij Stephan Bonnar een demonstratie gaf.

Thiago Silva vs. Rafael Cavalcante
Naast dit gevecht meldt MMAfighting.com dat er een Braziliaans onderonsje gepland staat tussen light heavyweights Rafael Cavalcante en Thiago Silva. Opvallend hierbij om te noemen is dat beide vechters van een schorsing afkomen door doping. Na UFC on FUEL TV 6 werd Silva geschorst vanwege het gebruik van cannabis. Hier won hij via arm-triangle choke van Stanislav Nedkov in de derde ronde. Silva hoefde geen boete te betalen maar moest naar een ontwenningskliniek en werd een halfjaar geschorst. Dit was de twee schorsing voor de Braziliaan in drie gevechten door doping. Na UFC 125 werd hij een jaar geschorst vanwege fraude met het urine monster.

Cavalcante komt van een schorsing die hij kreeg na zijn gevecht op 19 mei 2012. Toen vocht hij 33 seconde tegen Mike Kyle op Strikeforce: Barnett vs. Cormier, waarna Kyle aftikte vanwege een guillotine choke. Na afloop bleek dat er sporen van Stanozolol werden aangetroffen en hij hierdoor een boete van 2.500 dollar moest betalen. Tegen Silva zal hij dus zijn UFC debuut maken.

2 COMMENTS

  1. Ik had liever gezien dat Weidman nog een #1 contenders match kreeg, het lijkt me nu niet echt verstandig om tegen de beste vechter ter wereld te vechten als hij een jaar niet gevochten heeft en net een ernstige blessure achter de rug heeft.

  2. Ja inderdaad!

    Dit is in mijn ogen meer een ‘opvulling’ fight.
    18 mei is er een event met Belfort vs Rockhold (strikeforce Champion) . En ik denk dat de winnaar van die partij een shot at the title krijgt.
    En om Silva nou te laten wachten tot die datum + de planning voor het volgende event, dan gaat er ook alweer en half jaar overheen.

    Ook vind ik dat Bisping niet tegen Alan Belcher zou moeten vechten, maar tegen Yushin Okami.