Anderson Silva vs. Chris Weidman rematch op UFC 168

4
649

Chris Weidman 5

UFC middleweight champion Chris Weidman en voormalig kampioen Anderson Silva zullen op UFC 168 voor de tweede keer tegen elkaar vechten. Dit heeft Dana White bevestigd op ESPN SportCenter. Ronda Rousey vs. Miesha Tate 2 zal in de co-main event plaatsvinden.

Dana White heeft de deal een uur voor de aankondiging afgerond. Hij zegt dat Silva weer gemotiveerd is en een totaal ander gevecht verwacht dan de eerste. Op UFC 162 vochten Weidman en Silva voor het eerst tegen elkaar waarin Weidman verassend zijn tegenstander knock-out sloeg. Silva was toen al zeven jaar kampioen van de UFC middleweight divisie en er werd getwijfeld of de Braziliaan nog wel gemotiveerd is. De Braziliaan kwam zelf ook kort langs tijdens de aankondiging en zegt dat hij weer zal gaan vechten.

http://youtu.be/I6Zb92IfHkI

TUF 18-coaches Ronda Rousey en Miesha Tate zullen in de co-main event tegen elkaar vechten. Op 28 december zal UFC 168 plaatsvinden in Las Vegas.

4 COMMENTS

 1. Ik vind het onterecht dat Anderson Silva een re-match krijgt. Hij is heel lang de kampioen geweest en heeft veel partijen gewonnen. Maar laat hem eerst maar eens z’n ‘gameplan’ afleren tegen Bisping/Vitor/Rockhold of Okami.

  • @Lennart van ArendonkDan heb je dus geen verstand van hoe het werkt.Hij is direct de absolute #1 contender in deze divisie. Logisch en ongelooflijk terecht dat hij direct een rematch krijgt.

  • @Lennart van Arendonk Het is statistisch wel terecht maar ik ben het met je eens dat ik liever bijvoorbeeld een Bisping vs. Weidman had gezien. Bisping verdient nou ook eens die title shot en laat Silva hem dan maar af pakken van de next champ!

 2. @ w00tert, Ik begrijp het, En hij heeft veel goeds laten zien in de UFC, en mag daarom ook anders behandeld worden dan andere vechters.
  Maar omdat hij een beetje heeft lopen spelen in de octagon moet de rest daar maar de dupe van zijn.
  Vaak laten ze de former champion nog 1X gevechten tot hij weer een Title Shot mag doen.
  Ik ben gewoon erg benieuwd hoe een Bisping/ vitor ofzo het zouden afleggen tegen Silva en/of Chris.
  En nu moet ik daar weer een jaar op wachten… Ze vechten al zoveel.