Anderson Silva bereid om te vechten tegen Jones op catchweight in 2013

3
573

Dana White maakte op The Rogan Experience al bekend dat hij een superfight met Anderson Silva wil gaan doen in 2013. Jorge Guimarães, de agent van Silva, heeft hierop gereageerd via SporTV en zei hierop dat, hoewel er niets officieel is, een gevecht met Jones dichterbij komt. Ook gaat Silva zijn titel verdedigen in zomer, aldus Middle Easy.

Silva gelooft niet dat hierbij geen titel op het spel moet staan en dat het een gevecht op catchweight moet zijn van 190 pond (grote vraag of Jones wel 190 pond haalt). Het gevecht zal dan eventueel later dit jaar plaatsvinden, met een voorkeur voor New York. Grote voorwaarde is uiteraard wel of het rond die tijd MMA wel legaal is in New York.

Deze zomer lijkt Weidman als eerst aan de beurt om het op te nemen tegen de Braziliaan. De mogelijke middlweight contenders vallen één voor één af te vallen, terwijl Weidman sinds juli niet gevochten heeft. Jones moet ook eerst zelf zien te winnen van Chael Sonnen in april en een eventueel daaropvolgend gevecht met Lyoto Machida.

3 COMMENTS

    • Ik snap wel dat dat Silva dit zegt, dan moet Jones meer gewicht verliezen en dat is dus een voordeel voor Anderson Silva.

      Al denk ik niet dat het gevecht op 190 zal plaatsvinden, als ze vechten zal het hoogstwaarschijnlijk op 200 zijn of heel misschien op 195. Elk klein beetje extra dat Jones aan gewicht moet verliezen is ook een mentaal weer goed voor Silva.