Andere gewichtsklasse voor Evans als Jones wint van Rua?

5
496

Geruchten gaan dat Rashad Evans zijn carrière een wending kan krijgen na UFC128. Evans zou oorspronkelijk een gevecht hebben met Mauricio Rua om de light heavyweight titel maar moest afhaken vanwege een knie blessure. Zijn trainingspartner Jon Jones is zijn vervanger omdat hij Ryan Bader liet aftikken door middel van een strakke guillotine choke.

“Sugar” ziet een match met zijn vriend Jones niet ziet zitten en nu overweegt hij volgens zijn manager Malki Kawa om naar een andere gewichtsklasse te gaan omdat Evans voor een titel wil gaan. Waar Rashad naar toe zou gaan als Jones wint van Rua is nog niet bekend. Zowel middleweight als heavyweight is een optie. Evans maakte zijn debuut in de UFC via The Ultimate Fighter 2 als heavyweight. Dat seizoen won hij door Brad Imes (201 cm, 120 kg) in de finale te verslaan. Maar aangezien hij niet meer zag zitten om tegen grote tegenstanders te vechten ging hij een gewichtsklasse naar beneden. Evans is met een lengte van 180 cm groot al relatief klein voor een light heavyweight en de kans is dan ook groot hij naar de middleweight divisie gaat.

Een rematch met Rampage Jackson zit er dan ook niet in. De twee oud TUF coaches die elkaars bloed wel kunnen drinken, zouden best een rematch willen doen. Maar omdat de winnaar hiervan het meest in aanmerking komt voor een titleshot, zal Jones dus moeten verliezen van Shogun Rua om dat mogelijk te maken.

5 COMMENTS

  1. Tito Ortiz bracht juist heel veel sales binnen in het verleden. Mede omdat die gewoon goed WAS. Daarnaast was het gewoon een ruziemaker, en dat maakt mensen interessant. Er zijn wel 3 delen geweest van Ortiz vs. Shamrock. Dit natuurlijk mede opgejut door TUF 3, waar ze elkaar ook bijna gingen lynchen. En dan wil je natuurlijk weten hoe het eindigt.

    Wat Stefan al zegt: love him or hate him.