Amanda Nunes kraakt trainer Ronda Rousey af

0
681
Foto: Christian Petersen/Zuffa LLC via Getty Images

Amanda Nunes boekte op UFC 207 haar grootste en snelste overwinning ooit. De Braziliaanse versloeg Ronda Rousey in 48 seconden na een barrage aan stoten via TKO. Naderhand was ze erg kritisch op Rousey’s trainer, Edmond Tarverdyan.

Direct na haar winst hield The Lioness haar vinger voor haar lippen en liep ze naar Tarverdyan om hem het zwijgen op te leggen. Op de persconferentie na het gevecht ging ze daar verder op in. “Ik wist dat Rousey met mij zou staan omdat ze denkt dat ze een goede bokser is dankzij haar bokscoach. Ik wist dat ze een klein beetje met mij wilde staan, maar toen ik doel trof met wat stoten wist ik dat ze met mij wilde clinchen.”

Volgens Nunes is Rousey misleid in het denken dat ze een goede bokser. De Amerikaanse wist veel van haar voorgaande tegenstandsters te verslaan met judoworpen in de clinch en armklemmen op de grond, maar tegen Nunes ging ze maar een keer voor de clinch.

“Ze denkt dat ze een goede bokser is. Hij (Tarverdyan) heeft dat in haar gepraat en ze gelooft het”, ging Nunes verder. “Ik weet niet waarom. Ze heeft goede judovaardigheden en kan ver komen in deze divisie, maar hij heeft iets geks gedaan met haar en boksen en sindsdien gaat haar carrière bergafwaarts. Als ik daarvan win, ben ik de echte staande vechtster. Ik wilde hem aankijken en dat tegen hem zeggen.”

‘Clinch, clinch, clinch’
Na het gevecht is te horen wat Tarverdyan tijdens de partij tegen Rousey riep. Gebaseerd daarop leek de tactiek om Nunes te laten missen, maar al snel ging dat mis. Na tien seconden moest Rowdy twee stoten eten en kwam ze nooit meer in het gevecht. Tarverdyan riep nog op tot clinchen, maar daar kwam het niet van.

Nunes vs. Rousey – 2016 from John Zevita on Vimeo.