Amanda Nunes en Cris Cyborg steggelen over datum voor gevecht

0
229
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Cris Cyborg en Amanda Nunes willen wel vechten tegen elkaar, maar over een datum kunnen de UFC-kampioen het niet eens worden. Cyborg wil heel graag op UFC 228 knokken tegen The Lioness, maar Nunes zegt dat ze meer tijd nodig heeft om voor te bereiden tot UFC 232.

Nunes heeft alle intentie om naar 145 pond te gaan om Cyborg uit te dagen voor haar UFC-vedergewichttitel, maar kampt met een voetblessure die haar van vechten afhoudt. Daarnaast zegt ze bij Ariel Helwani’s MMA Show dat ze de UFC tijd wil geven om het adequaat te promoten.

“Dit is ongetwijfeld het meest logische gevecht – voor mij, voor haar en de UFC. We moeten wat tijd hebben om dit gevecht te promoten. Ik kan nog niet steeds niet heel erg goed trappen. Ik kan nog steeds niet goed rennen. Ik ben beter, maar heb tijd nodig voor therapie”, aldus de UFC-bantamgewichtkampioene op maandag.

Nunes verdedigde haar titel op UFC 224 tegen Raquel Pennington, die ze klopte via TKO in de vijfde ronde. Dit was Nunes’ derde titelverdediging.

Volgens ESPN heeft de UFC dezelfde plannen als Nunes om de partij op 29 december te doen op UFC 232 in Las Vegas.

‘Ik ben klaar’
Zoveel geduld heeft Cyborg niet. Bij hetzelfde medium vertelt de Braziliaanse op maandag dat ze niet zolang wil stilzitten. “Dat duurt zes maanden, ik ben nu klaar”, aldus Cyborg. “Ze (Amanda Nunes, red.) daagde me in januari uit. Dat is een lange tijd. Je kan niet iemand uitdagen en dan een jaar wachten tot je klaar bent.”

Cyborg zegt daarbij dat ze in de tussentijd tegen iemand anders wil vechten, maar dat de UFC haar verteld heeft dat er geen uitdagingen zijn. Dat gelooft ze echter niet: volgens haar is het persoonlijk.

“Waarom straf je mij en laat je me een jaar wachten op de top van mijn kunnen? Als ze me laten wachten tot december om tegen Amanda te vechten, is dat waarschijnlijk mijn laatste gevecht in de UFC”, zegt Cyborg.

Op UFC 222 vocht Cyborg voor het laatst. Toen was Yana Kunitskaya geen partij, die verslagen werd via TKO in de eerste ronde. Het huidige UFC-contract van de dominante Braziliaanse loopt in maart 2019 af.