Alsnog Mark Hunt vs. Dos Santos op UFC 160

0
665

De korte soap zit erop. Mark Hunt zal het alsnog opnemen tegen Junior Dos Santos op UFC 160, aldus MMAjunkie.com. Opvallend aangezien Dana White eerder op Twitter meldde dat de Nieuw-Zeelander het gevecht met Dos Santos zou hebben afgewezen, en daarna ook nog tweette dat hij en Hunt een goed gesprek hebben gehad.

Dat het gevecht plaatsvindt is erg opvallend. Eerder werd bekend dat Overeem een blessure had opgelopen waardoor het gevecht met Dos Santos niet door zou gaan. Mark Hunt wilde graag de plek van Overeem innemen, maar Dana White maakte bekend dat het gevecht tussen Overeem en Dos Santos verschoven werd naar de zomer. Niet veel later tweette de UFC president als reactie op een tweet dat Hunt het gevecht heeft afgewezen, waarna White niet veel later ook meldde dat er een goed gesprek tussen hem en Hunt is geweest. Waar dat gesprek over ging is niet bekend gemaakt.

Dana White maakte na UFC on FUEL TV 8 bekend dat Mark Hunt, na zijn overwinning op Stefan Struve, een tegenstander krijgt in de top 5 van de UFC heavyweight division. Hunt heeft zijn laatste vier gevechten gewonnen en heeft momenteel de langste reeks overwinningen in de UFC heavyweight division.

In de Braziliaan krijgt hij Hunt zeker een tegenstander uit de top 5. Dos Santos zal voor het eerst vechten sinds hij de UFC heavyweight titel verloor aan Cain Velasquez op UFC 155. Een overwinning lijkt dus essentieel mocht “Cigano” nog op korte termijn nog een titelgevecht wil. Een overwinning op “The Super Samoan” kan hem die titelgevecht opleveren.

UFC 160 zal op 25 mei plaatsvinden met de rematch van Cain Velasquez en Antonio Silva in de main event. De volledige card ziet er als volgt uit:

Cain Velasquez vs. Antonio Silva
Junior dos Santos vs. Mark Hunt
Ryan Bader vs. Glover Teixeira
TJ Grant vs. Gray Maynard
Donald Cerrone vs. KJ Noons

Gunnar Nelson vs. Mike Pyle
Khabib Nurmagomedov vs. Abel Trujillo
Amir Sadollah vs. Stephen Thompson
Colton Smith vs. Robert Whittaker
Estevan Payan vs. Jeremy Stephens