Aljamain Sterling krijgt gewenste gevecht tegen Bryan Caraway op 29 mei

0
672

Aljamain Sterling heeft zijn gewenste gevecht binnen. Op zondag 29 mei in Las Vegas vecht de Funk Master tegen Bryan Caraway op UFC Fight Night 88. Dit meldt Newsday.

Sterling vroeg al meerdere malen om een gevecht met Caraway, of ‘mr. Tate’ zoals de vechter van Serra-Longo hem noemt. Dit zal het eerste gevecht op het nieuwe contract van de Funk Master worden.

Met veel bombarie maakte de Amerikaan openbaar dat hij na zijn laatste overwinning op Johny Eduardo contractvrij was, waardoor er een periode van onderhandelen begon. Uiteindelijk koos de nummer vier op de UFC-bantamgewichtranglijst ervoor om bij de UFC te blijven. Daarvoor daagde hij Caraway al meerdere malen uit, zoals op de persconferentie van UFC Fight Night 80.

Zie ook: Aljamain Sterling tekent nieuw contract bij UFC
Zie ook: Contractvrije Aljamain Sterling over Bryan Caraway: ‘Stop met verstoppen achter Miesha Tate!’

Caraway staat achtste op UFC-bantamgewichtranglijst. Kid Lightning won vijf van zijn zeven UFC-partijen, waarvan vier via een verwurging. Zijn laatste gevecht won Caraway via jurybesluit van Eddie Wineland, waarin hij de voormalig UFC-bantamgewichtkampioen grotendeels staand versloeg.

UFC Fight Night 88 is tijdens UFC Fight Night 85 in Brisbane aangekondigd. Cody Garbrandt zal in de hoofdpartij vechten tegen Thomas Almeida, terwijl Renan Barao en Jeremy Stephens het gevecht ervoor vervullen. Momenteel ziet het evenement er als volgt uit:

Thomas Almeida-Cody Garbrandt
Renan Barão-Jeremy Stephens

Tarec Saffiedine-Rick Story
Aljamain Sterling-Bryan Caraway

Chris Camozzi-Vitor Miranda
Jorge Masvidal-Lorenz Larkin

Josh Burkman-Paul Felder
Sara McMann-Jessica Eye

Abel Trujillo-Carlos Diego Ferreira
Jake Collier-Alberto Uda

Erik Koch-Joe Proctor
Chris De La Rocha-Adam Milstead