Alistair Overeem vs. Travis Browne op UFC on FOX Sports 1 1

1
644

Alistair Overeem 7

De terugkeer van Alistair Overeem in de octagon zal niet, zoals eerder vermeld, op UFC 164 zijn, maar op het UFC-debuut op FOX Sports 1. Op UFC on FOX Sports 1 1 zal “The Demolition Man” het opnemen tegen Travis Browne, aldus MMAjunkie.com. UFC president Dana White heeft hierbij gezegd dat het gevecht tussen de zwaargewichten niet de main event zal zijn.

Oorspronkelijk werd gedacht dat Overeem op UFC 164 in Milwaukee terug zou keren in de octagon, maar de Nederlander zal dus twee weken eerder vechten. Overeem vocht voor het laatst op UFC 156 tegen Antonio “Big Foot” Silva. Hierbij verloor hij in de derde ronde via knockout. Een gevecht met Junior Dos Santos op UFC 160 is door een kuitblessure niet doorgegaan, waarna Mark Hunt de plek in de co-main event tegen de Braziliaan innam.

Travis Browne vocht voor het laatst op de TUF 17 Finale in april. Toen versloeg hij enigszins controversieel Gabriel Gonzaga. “Hapa” versloeg zijn tegenstander via knockout met zijn ellebogen, maar veel van deze ellebogen zouden het achterhoofd van Gonzaga hebben geraakt. Desondanks kreeg hij alsnog de ‘Knockout of the Night’ bonus en is het resultaat niet aangepast. Het gevecht voor Gonzaga verloor de lange Hawaiiaan (2.01 meter) van Antonio Silva via knockout in de eerste ronde. Browne en Silva vochten toen op 5 oktober 2012 in de main event van UFC on FX 5. Dit was de eerste verliespartij van Browne.

Het gevecht tussen de zwaargewichten is het derde officiele gevecht van de card. De andere twee die al vaststaan zijn Thiago Alves vs. Matt Brown en Joe Lauzon vs. Michael Johnson. UFC on FOX Sports 1 1 zal op 17 augustus in de TD Garden in Boston plaatsvinden.

1 COMMENT