Alistair Overeem gepakt met verhoogd testosteron gehalte, titelgevecht in gevaar

21
919

Alistair Overeem komt mogelijk niet in actie tegen Junior dos Santos voor de UFC heavyweight titel op UFC 146. “The Reem” is namelijk bij een dopingtest gepakt met een verhoogd testosteron gehalte. In een e-mail richting MMAMania.com brengt Keith Kizer het volgende nieuws:

The following athletes were tested on March 27: Alistair Overeem, Junior dos Santos, Frank Mir, Cain Velasquez, Roy Nelson and Antonio Silva. All test results were negative, except Mr. Overeem tested positive for an increased T/E ratio (> 10). Mr. Overeem will need to appear before the Commission if he seeks licensure.

Om het simpel te verwoorden: een normaal testosteron gehalte is 1:1, de World Anti-Doping Agency (WADA) laat een gehalte van 4:1 toe, in Nevada mag het gehalte 6:1 zijn. Die van Overeem is nog hoger dan 10:1.

Dana White is, op zijn zachtst gezegd, ‘not amused’:

“I am beyond pissed about this. I’m so (expletive) mad right now I can’t even begin … How (expletive) stupid do you have to be? Seriously dumb. Anybody who’s using (performance-enhancing drugs) right now is an absolute (expletive) moron. It’s beyond – what’s the word I’m looking for – it’s beyond belief. It’s beyond comprehension. You’re an absolute moron, a brain-dead absolute (expletive) dummy. It goes beyond a guy have any common sense whatsoever.”

Met zijn titelgevecht iets meer dan een maand weg lijkt het gevecht dus in gevaar en waarschijnlijk moet Dana White dus een vervanger gaan zoeken op de plek van Overeem. Hoewel de positie van “The Reem” er op dit moment niet goed uitziet, mag hij nog wel zijn verhaal doen bij Lorenzo Fertitta en wil Dana White horen van de commissie uit Nevada. Tot die tijd zal hij niet worden ontslagen, maar ziet het er erg slecht uit.

21 COMMENTS

 1. HIJ MAG GEWOON DIE BELT NIET WINNEN UFC IS DIKKE MAATJES MET BRASIL
  KOM NOU!? BROCK LESNER HAD DAN TOCH NOOIT KAMPIOEN MOGEN WORDEN IEDEREEN GEBRUIKT WEL EEN AF ANDER MIDDELTJE DE EEN MAG WEL EN DE ANDER NIET KUT COMMISSIE ;-(

 2. als dit echt waar is dan is alistair een grote #Q$%^%&$^%&
  zit je in de grootste mma organisatie en sta je voor het grootste gevecht in je carriere en dan deze shit? ik hoop echt dat het niet waar is!!

  • Het is sowieso waar, maar hij kan volgens mij een tweede test aanvragen, dus als hij nu gelijk stopt met die onzin kan hij bij de volgende test weer negatief testen. Maargoed als de UFC dat toelaat dan is het alleen omdat Overeem veel payperview fans binnen trekt.

 3. Doodzonde dit. Natuurlijk was het toelaten van testosteron in de UFC een 1 april grap. Dana White heeft al een reactie gegeven en die loog er niet om. Ik hoop dat de 2e test negatief uit valt want dit was een gevecht waar iedere liefhebber naar uit zat te kijken.
  Maar Stefan Struve kan Nederland alsnog een beetje op de kaart zetten in de UFC.

  • Bij de tweede test, testen ze alleen of de testosteron synthetisch is of dat het door het lichaam zelf is aangemaakt, met andere woorden: Hij is de lul.

   Wel kunnen ze ufc 146 verplaatsen naar een ander stad/land en zorgen dat Overeem dan nog een keer test (negatief), zodat hij daar wel een licentie krijgt, maargoed dat is hetzelfde als de UFC openlijk toelaat dat Overeem een PED gebruikt.