Alistair Overeem vs. Antonio “Bigfoot” Silva op UFC 156

16
1601

Alistair Overeem zal in februari weer in actie komen en dit zal niet voor de UFC heavyweight title zijn. “The Demolition Man” zal het namelijk opnemen tegen Antonio “Bigfoot” Silva op UFC 156. De twee reuzen zullen het op 2 februari in Las Vegas tegen elkaar opnemen tijdens het jaarlijks UFC super bowl weekend event.

Overeem zal voor het eerst sinds december 2011 weer de octagon instappen. Zijn schorsing zit er 27 december op nadat hij betrapt werd met een verhoogde testosteron waarde in maart. Oorspronkelijk kreeg hij toen een schorsing van 12 maanden, maar na een tweede zitting is deze verlaagd naar 9 maanden. Sindsdien stelt hij zich vrijwillig beschikbaar voor dopingcontroles en traint hij in Zuid-Florida met de Blackzilians.

Antonio Silva zal proberen om zijn tweede overwinning in de UFC te boeken. Na een valse start op UFC 146 tegen Cain Velasquez, won hij op UFC on FX 5 in de main event van Travis Browne. Browne raakte geblesseerd aan zijn knie, waarna Silva zijn kans pakte en “Hapa” hard knockout sloeg aan het einde van de eerste ronde.

Opvallend aan deze matchup is dat Silva eerder bij de Blackzilians trainde dan Overeem. Voordat Overeem naar Florida kwam stapte Silva over van American Top Team om met Rashad Evans en co. te trainen. Maar nadat Overeem de overstap maakte vertrok Silva weer omdat hij mogelijk in de toekomst tegen hem zou moeten aantreden. Sindsdien traint de Braziliaan weer in Coconut Creek bij ATT.

16 COMMENTS

 1. Wat is de UFC aan klooien zeg. Overeem zou tegen de winnaar van Cain vs Dos santos vechten en nu moet hij het ineens gaan opnemen tegen Bigfoot (die zwaar overrated is in mijn opinie)

  UFC is links en rechts vechten aan het verschuiven en nu dit weer.

  • Overeem heeft zelf aangeven geen zin te hebben nog eens 4-6 maanden te wachten op een title-shot.

   Als hij dat zou doen zou hij de kans lopen nog een half jaar zonder gevecht te zitten want realiseer wel als de winaar van jds vs cain gebleseerd raakt
   dan moet a.o ook wachten ..en aangezien de meeste ufc champs 9 -12 maanden wachten tot een volgende title defence zou dat een lang verhaal kunnen worden.

   Dus heeft hij de optie gekregen om tegen bigfoot te vechten ergens mischien onlogisch maar tegelijkertijd logisch aangezien de 2 in strikeforce elkaar al zouden ontmoeten maar (alli toen wegens blesure moest afhaken)

 2. Als het niet aangetoond was dat hij gecheat heeft was hij niet geschorst, maargoed deze discussie ga ik niet nog een keer voeren fans kunnen er nou eenmaal vaak niet aan geloven dat hun held ooit zoiets zou doen. Idd een goede en terechte matchup, en UFC 156 is hiermee wel een van de vetste cards ooit 😀

  • Even leuk om te zeggen 😛 Overeem is niet geschorst geweest, hij heeft alleen geen toestemming gekregen om te vechtein Nevada en moest 9 maanden wachten voordat hij nogmaals een licentie kan halen. In theorie kan hij gewoon in Canada vechten, alleen doet de UFC dit niet.

  • Hij was niet geschorst hij heeft alleen geen LICENCE gekregen om te vechten
   is een technies verchillentje . En hij mag pas na 9 maanden opnieuw een licence aanvragen dat is dus eind december.

   De discussie heeft overeem gebruikt is overbodig …het is duidelijk dat de man testosterone gebruikt heeft en dat zat in een injectie die hij van een dokter gekregen heeft en zelf ook heeft toegedient (hij heeft er zelfs een video van geplaats des tijds)

   De reden waarom hij niet geschorst was is omdat hij des tijds zo ie zo geen licence had maar een voorwaardelijke daardoor kan de commisie je niet schorsen of een boete geven (alleen je licence weigeren)

   Als je de rechzaak gezien heb (zijn meerdere videos van op youtube)
   nevade hearing ectra . Dan zou je ook zien en horen dat de rechters duidelijk erbij vertellen dat ze GEEN bewijs of reden zien om aan te nemen dat allistiar
   PEDS gebruikte als middel om een voordeel te hebben.

   Maar het in een injectie zat toegedient (om een blessure te behandelen)
   en NIET als PED peformance enhanced drugs

   en ja allie vs bigfoot is een goede match-up beter als nog een jaar wachten om hem te zien vechten . en de 2 moesten elkaar zo ie zo treffen 2 jar terug

 3. jaa dat is waar had het niet helemaal goed geformuleerd maarja. On topic dit word toch wel een vette partij, Odds gaan naar overeem maar bigfoot is hongerig en toch ook een hele vette vechter.. overeem kan hem maar beter serieus nemen anders kan et nog een hele upset worden

 4. kan niet wachten om hem terug te zien. Ben blij dat ze hem dit gevecht aangeboden hebben. Winnaar Cain – JDS moet toch nog eerst zijn 1-3 maanden (blessure) rust krijgen en dan nog eens 3-6 maanden voorbereiding. Ook vecht UFC titelhouder gemiddeld 2 keer per jaar??? Wie weet hoe lang dat gaat duren en zijn titel gevecht krijgt de Reem toch wel weer.

  Tijdens Strikeforce event stond deze al in de planning en in ieder geval was ik er nog niet zo zeker van dat Reem Silva makkelijk pakken kon na hoe Silva Fedor eigenlijk volledig vernederde.

  Nu ziet die situatie er wat anders uit en kan ik nogmaals niet wachten!!!

  Nieuwe Reem docu komt nu hopelijk ook weer snel

 5. Silva vecht 2 keer in de UFC, waarbij hij 1 keer knockout geslagen wordt, en de andere keer iemand met 1 been niet eens indrukwekkend finishte. En nu krijgt hij ineens een N1 contendership fight? UFC, WHAT THE FUCK.