Alex Oliveira hield 38 hechtingen over aan elleboog Gunnar Nelson

0
966
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Alex Oliveira was afgelopen weekend onderdeel en lijdend voorwerp van het bloederigste gevecht van de avond. Cowboy moest zijn meerdere erkennen in Gunnar Nelson nadat de IJslander een perfecte serie ellebogen plaatste op het voorhoofd van de Braziliaan. Ondanks zijn verlies op UFC 231 blijft Oliveira positief.

Gunni wist het canvas rood te kleuren in Toronto met een fraai staaltje elleboogwerk. In gesprek met MMA Fighting laat Oliveira weten dat hij maar liefst 38 hechtingen overhield aan zijn confrontatie met de IJslander, in tegenstelling tot de 29 hechtingen die zijn coach eerder bekendmaakte.

“38 hechtingen man, ze hebben er 38 gezet”,vertelt Oliveira. “Maar het hoort bij het spel toch? Die elleboog veranderde het gevecht compleet. De rear-naked choke zat er goed in, maar ik was nog in leven, het ging goed.”

“Het probleem was al het bloed. Toen ik mijn hand op mijn voorhoofd legde voelde ik dat alles f*cking open lag, ik kon niets meer zien. Zelfs al kwam ik levend uit die ronde, dan had de scheidsrechter het afgeblazen.”

Positief
Cowboy houdt het hoofd omhoog en kijkt alweer uit naar zijn volgende gevecht. Met een medische schorsing van zes weken zal hij even geduld moeten hebben. Oliveira hoopt in maart weer in de Octagon te staan.

“Deze verliespartij was een overwinning voor mij. We leren ook als we verliezen toch? Ik houd mijn hoofd hoog. We kunnen ons voorbereiden op de volgende. Ik kan nog niet trainen nu, maar ik kan niet stil zitten, ik moet iets doen.”

“Verliespartijen horen er nou eenmaal bij, dat begrijpen we. Die elleboog veranderde alles. Het was zijn dag, niet die van mij en dat kan ik accepteren. Nu op naar de volgende.”

Geplaatst door Alex Oliveira op Zondag 9 december 2018