‘Aldo vs. Pettis main event op UFC 163 in Rio’

0
436

UFC 163 zal op 3 augustus in Rio de Janeiro plaatsvinden, aldus Tatame. In de main event van dit event zal Jose Aldo zijn titel verdedigen tegen voormalig WEC lightweight champion Anthony Pettis. “Showtime” maakt tegen de huidige kampioen zijn debuut op 145 pond.

Dit event zal de vierde in de HSBC Arena worden en het negende UFC event in Brazilië. Aldo verdedigde zijn titel al eens eerder in zijn thuisland: op UFC 142 vocht hij tegen Chad Mendes. Dit gevecht won hij via knockout in de eerste ronde waarna Aldo memorabel het publiek insprong om zijn overwinning te vieren. Sindsdien verdedigde hij zijn titel maar één keer tegen Frankie Edgar op UFC 156. De Braziliaanse nieuwssite meldt ook dat als Aldo wint van Pettis, een titelgevecht voor de UFC lightweight championship het volgende gevecht zal zijn voor “Scarface”.

Anthony Pettis maakte na Aldo’s overwinning op UFC 156 bekend aan Dana White het graag tegen “Scarface” te willen opnemen. Pettis won zijn laatste gevecht tegen Donald Cerrone op UFC on FOX 6 via TKO in de eerste ronde. Hiermee verdiende hij een titelgevecht voor de UFC lightweight championship, maar maakte hij via sms bekend het graag tegen Aldo te willen opnemen.

De card moet nog officieel bevestigd worden en verdere gevechten zijn ook nog niet bekend.