Aldo optimistisch ondanks nieuwe nederlaag

0
543
Foto: Instagram José Aldo (@josealdojunioroficial)

Tien jaar was José Aldo ongeslagen, maar in de laatste 24 maanden verloor hij drie van zijn vier gevechten. Ook afgelopen weekend op UFC 218 kreeg de Braziliaan weer een nederlaag te verwerken, nadat hij voor de tweede keer verloor van Max Holloway.

Zijn eerste verlies was de na dertien seconden besliste wedstrijd tegen Conor McGregor. Dat het verlies van zijn vedergewichttitel de Braziliaan hoog zat bleek deze zomer nogmaals, toen Aldo net na de verloren bokswedstrijd van McGregor tegen Floyd Mayweather een Tweet de wereld instuurde met lachende smileys.

Acht maanden na het verlies tegen McGregor leek de Braziliaan zich herpakt te hebben op UFC 200: na een fraai gevecht tegen Frankie Edgar kroonde hij zich tot interim-kampioen. Tijdens UFC 212, de eerste confrontatie met Max Holloway, was Scarface alweer de echte kampioen. Ironisch genoeg nadat McGregor afstand moest doen van de titel.

Holloway bleek echter een maatje te groot voor Aldo, en de Braziliaan was zijn titel weer kwijt. Wel toonde hij zich dit keer een goede verliezer, iets wat ontbrak na de nederlaag tegen The Notorious.

Ook op UFC 218 afgelopen weekend was de Hawaiiaan weer een maatje te groot voor Aldo. Naar het einde van de derde ronde toe verdedigde de Braziliaan zich niet meer goed toen hij op de grond een rammeling kreeg van Holloway. De scheidsrechter stopte het gevecht en Blessed bleef de vedergewichtkampioen.

Ondanks zijn nederlagen toonde de Braziliaan zich een waardige verliezer. Op Instagram liet Aldo weten de moed nog niet te laten zakken.

“Ik moet iedereen bedanken voor alles: mijn familie van wie ik hou, mijn team Nova Uniao, het beste team ter wereld dat mij kampioen gemaakt heeft, en mijn vrienden en familie die mij altijd steunen”, aldus Aldo. “Ik zal altijd optimistisch blijven, want ergens in blijven geloven is de eerste stap naar het laten gebeuren!”

De vraag is of Aldo nog terug kan komen op zijn oude niveau of dat zijn goede jaren simpelweg achter hem liggen.