Aldo vs. Florian ook toegevoegd aan UFC 136

3
695

In het kielzog van alle vette matches die zijn gemaakt voor UFC 136, komt er nog een interessant gevecht bij, en het gaat hier om een kampioenschap. UFC featherweight kampioen José Aldo neemt het op tegen TUF 1 veteraan Kenny Florian. Dit gevecht hing ook al een tijdje in de lucht maar is nu dus officieel geworden. UFC 136 heeft nu dus twee kampioenschappen op het spel staan: naast dit vedergewicht gevecht ook het UFC lightweight titel gevecht tussen Frankie Edgar en Gray Maynard.

Dat Kenny Florian dit gevecht krijgt is voor veel mensen opvallend aangezien hij pas één gevecht op deze gewichtsklasse heeft gehad tegen de Braziliaan Diego Nunes. Hier won hij overtuigend ondanks dat hij in de laatste tien seconden toch nog even op zijn knie ging door een stoot van Nunes. Daarnaast vragen mensen zich ook af of hij dit wel verdient, aangezien er competitie is van de ongeslagen Chad Mendes.

Aldo zelf komt van een moeilijk gevecht af tegen Mark ‘the Machine’ Hominick op het recordbrekende UFC 129. Hij kwam hier weg met de unanimous decision nadat hij in de eerste vier rondes Hominick goed onder controle hield. Een nekblessure bij Aldo vertraagde het plannen van dit gevecht en nu is er dus een datum gekomen.

Naast deze kraker, en het gevecht om de lichtgewicht titel komen ook Brian Stann en Chael Sonnen tegen elkaar in actie, Demian Maia ontmoet Jorge Santiago, Joe Lauzon en Melvin Guillard nemen het tegen elkaar op, Dave Herman en Mike Russow kijken wie de beste van de twee is en Josh Grispi hoopt zijn eerste overwinning in de UFC te verdienen ten koste van Matt Grice.