Al Iaquinta: ‘Dana White is realiteitszin verloren’

0
313
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Al Iaquinta is het niet eens met Dana White’s plannen om de vroege wegingen ter verplaatsen naar vier uur ‘s middags en liet dat maandag tijdens de laatste aflevering van The MMA Hour merken ook. De New Yorker gaf White de volle laag.

White zei vorige week voor UFC 225 dat de UFC het systeem met de vroege wegingen wil veranderen. Twee jaar geleden werden wegingen op de wedstrijddag vervroegd zodat vechters meer tijd konden krijgen om te herstellen van het afvallen voor een wedstrijd.

Dit heeft ook geleid tot vele afgelastingen, waardoor White terugwil naar wegingen om 16.00 uur voor de wedstrijddag. Dit zette kwaad bloed bij Iaquinta.

“Zijn realiteitszin is verdwenen”, aldus Ragin Al’ over White. “Het is weg. Het is eng. Nu brengt hij onze gezondheid in gevaar. Hij wil de wegingen verplaatsen? Waarom verzette je de wegingen in eerste instantie? Omdat, volgens hem, de gevechten spectaculairder werden.”

“Hoe gaan we spectaculairdere gevechten krijgen? Geef de vechters meer tijd om te herstellen, toch? Dat is ook gunstig voor ons omdat het om onze gezondheid gaat. Het is gezond voor ons om bij te vullen.”

“Ondanks dat het gezonder is voor de vechters, gaan we weer terug naar avonduren, omdat hij een miljoen vechters geïnterviewd heeft? Ik heb niemand gezien die het in de avond wil. Dus zijn realiteitszin, dat kan niet – het is alsof je een interview met hem doet: het gaat niet om de waarheid, maar zijn agenda. Dus ik weeg in in de ochtend.”

Het is niet de eerste keer dat Iaquinta zich kritisch uitlaat over White en de UFC. In 2016 had Iaquinta een geschil met ‘s werelds grootste MMA-organisatie over zijn contract. Hierdoor kwam hij ruim twee jaar niet in actie en heeft hij meerdere malen hard uitgehaald naar de UFC.

Iaquinta, een van de initiafnemers achter Project Spearhead, is niet bang dat hij ontslagen wordt door White en vindt dat zijn collega-vechters ook uitgesprokener mogen zijn: “Ontsla me. Ik geef er geen ene reet om. Wat denk je daarvan? Het maakt mij echt niets uit. Dat is het verschil.”

“Het maakt mij niet uit en ze weten dat het mij niet uitmaakt. De rest van de vechters geven erom. Ik niet. Dus, onsla me. Maakt mij niets uit. De UFC maakt mij niet, ik maak hen. Wij maken ze. Dat begrijpt niemand. Niemand snapt het.”