Aankomende zaterdag: KSW 23: Melvin Manhoef vs. Mamed Khalidov

0
1057
Melvin Manhoef

Melvin Manhoef

Aankomende zaterdag op 8 juni zal Melvin Manhoef weer een ring instappen voor een partij. In de main event van KSW 23 zal hij het opnemen tegen de lokale favoriet Mamed Khalidov. Dit zal het debuut van “No Mercy” zijn de Poolse organisatie en het eerste gevecht na zijn verliespartij tegen Brock Larson in april.

Op 5 april verloor Manhoef op ONE FC 8 zijn eerste partij in twee jaar tijd. Larson kon Manhoef meerdere keren naar de grond brengen met takedowns, maar moest wel, letterlijk, rennen voor de stand-up game van de voormalig K1-vechter. Mocht de 37-jarige Manhoef nog ambitie hebben om ooit in de UFC te vechten, dan zal hij zijn Poolse tegenstander moeten verslaan.

Khalidov won zijn laatste zes partijen via (T)KO of submission en heeft sinds 2010 niet meer verloren. De Pool en Manhoef zouden oorspronkelijk in 2012 tegen elkaar vechten, maar door een blessure aan Manhoef ging dat niet door. Beide vechters houden de jury graag erbuiten: in de 71 gevechten die de vechters bij elkaar hebben gevochten, gingen er maar vijf gevechten naar een beslissing van de jury.

Andere gevechten op de card zijn zwaargewichten Mariusz Pudzianowski tegen UFC-veteraan Sean “Big Sexy” McCorkle en TUF 3 winnaar Kendall Grove zal tegen Michał Materla vechten voor de KSW Middleweight Championship.