7 gevechten officieel voor UFC 186: Dillashaw vs. Barao 2

0
643

Rampage Jackson

De UFC heeft aangekondigd dat zeven gevechten tot nu toe zeven officieel bekend zijn voor UFC 186. Hiervan komen drie niet als een verassing, maar vier van deze gevechten, zoals Michael Bisping vs. CB Dollaway, zijn wel nieuw. Ook Patrick Cote vs. Joe Riggs, Olivier Aubin-Mercier vs. David Michaud en Jessica Rakoczy tegen Valerie Letourneau waren nog niet bekend.

Rory MacDonald tegen Hector Lombard werd eerder bekendgemaakt. “The Red King” vertelde in The MMA Hour afgelopen maandag dat hij en Lombard mondeling overeen waren gekomen. Ook de main event, TJ Dillashaw vs. Renan Barao, en de terugkeer van Quinton “Rampage” Jackson tegen Fabio Maldonado was eerder bekend.

Bisping en Dollaway willen positie behouden
Michael Bisping en CB Dollaway zijn twee vechters in de top van de UFC middengewichtdivisie, maar allebei verloren zij hun laatste partij op overtuigende wijze. Michael Bisping moest afkloppen tegen Luke Rockhold en CB Dollaway verloor door een harde trap tegen de ribben van Lyoto Machida in Brazilië. Willen zij in de top blijven, dan is een overwinning belangrijk.

Joe Riggs zal tegen Patrick Cote proberen om daadwerkelijk te vechten zonder blessures. In zijn laatste gevecht tegen Ben Saunders blesseerde hij zijn nek, waarbij zijn arm kort lam werd, bij een takedown. Hierdoor moest hij afkloppen. Dit was zijn eerste partij in de UFC sinds december 2006. Zijn tegenstander is ook een veteraan van de sport die zijn tweede run in de UFC maakt: Patrick Cote. “The Predator” zal het thuisvoordeel hebben, aangezien hij in Montreal vecht. In zijn laatste partij werd hij verslagen door Stephen Thompson en werd er een einde gemaakt aan een reeks van drie overwinningen.

Aubin-Mercier en Michaud gaan voor twee op een rij
Wie ook het thuisvoordeel zullen hebben is Olivier Aubin-Mercier. De TUF: Nations-finalist zal vechten tegen David Michaud. Aubin-Mercier won zijn laatste gevecht van Jake Lindsey via inverted triangle Kimura, terwijl Michaud won van Garett Whiteley via unanieme beslissing.

Rakoczy en Letourneau maken debuut op strogewicht in de UFC
Het feit dat Jessica Rakoczy gaat vechten mag een kleine verassing worden genoemd aangezien zij op 30 november 2013 voor het laatste vocht op 36-jarige leeftijd. Toen verloor zij de TUF 18-finale van Julianna Pena via technische knock-out. De voormalig wereldkampioen boksen, die vier van haar vijf gevechten als MMA-prof verloor, zal in Montreal de kooi instappen op een lagere gewichtsklasse dan toen. Toen vocht ze op bantamgewicht, nu zal ze op strogewicht vechten tegen Valerie Letourneau. “Trouble” debuteerde ook op bantamgewicht in de UFC en maakte winnend haar debuut in de organisatie toen ze Elizabeth Phillips versloeg via verdeelde beslissing.