“It should have been a 5 round fight”

5
416

Dana White zegt in het onderstaande filmpje dat het main event (Diego Sanchez vs Jake Ellenberger) een 5 ronde gevecht had moeten zijn in plaats van een 3 ronden gevecht. Ik denk dat als het 5 ronden lang geduurd had, de uitslag wel eens anders had kunnen zijn. Ellenberger raakte redelijk opgebrand terwijl Diego bleef doorgaan. En aan het eind van de derde ronde kon Diego het gevecht nog bijna be-eindigen.

Verder geeft Dana White nog een aantal voorspellingen over de toekomst naar aanleiding van dit event. Hij is hierbij lovend over Stefan Struve. Wat voor ons Nederlanders natuurlijk prettig om te horen is.

5 COMMENTS

 1. Ben ermee eens dat deze match wel 5 rondes had mogen duren, maar van mij hoeven niet alle main-events (die geen titel shots) zijn, 5 rondes te duren.

  Ik denk niet dat elk gevecht er beter van wordt, zoals Evans/Davis, had van mij geen 5 rondes te duren, na 3 had ik het daar wel gezien.
  Maar bij andere zoals Hendo/Shogun is het het wel meer dan waard.

  Ik heb toch liever dat ze het sporadisch toepassen, dan blijft er voor mij meer magie over als er een five round non title shot is.

  Hoe denken jullie hierover?

  • Omdat er bij de meerdere non title 5 round fights totaal geen meerwaarde is aan de twee extra rondes. Ben het hier mee eens zoals Ariel Helwani altijd zegt dat er door de twee extra rondes in veel van de gevallen de gevechten er slechter door uitkomen.

 2. Ik houd ook niet van de willekeur, daar zit er al genoeg van in door de matchmaking. Regels moeten hetzelfde zijn voor iedereen.

  Ik vind dat alle main events vijf rondes moeten zijn. Iedereen die MMA beoeffend weet hoe tering zwaar dat is, dit dwingt alle vechters om in vorm te zijn, of in de championship rounds te worden afgemaakt.