12 van 16 TUF deelnemers weg uit UFC

0
922

Het afgelopen seizoen The Ultimate Fighter was misschien wel het slechtste seizoen in de geschiedenis en dat blijkt ook uit de afrondende finale van vorige week. Er stonden, naast de finalisten, geen vechters op de card en de meeste van hen zal ook geen UFC debuut maken. Liefst 12 van de 16 deelnemers zullen ook die ook niet gaan krijgen, aldus Bloody Elbow.

Hoewel het niet duidelijk is om wie het gaan die zullen blijven en gaan kunnen we er vanuit gaan dat de finalisten, Colton Smith en Mike Ricci, zullen blijven en waarschijnlijk naar lightweight zullen gaan. Degene die in ieder geval niet in de UFC blijft is Sam Alvey, de eerste keuze van Shane Carwin. Alvey zal het tegen Elvis Mutapcic opnemen op MFC 36 voor de MFC middleweight title.

Dit was het zesde seizoen dat de welterweights een beurt kregen, tegenover maar twee seizoenen met heavyweights en drie seizoenen met light heavyweights. Niet opvallend was dan ook dat het gevecht tussen Ricci en Smith de slechtste van de hele avond was. In 8 van de 10 gevechten was een KO of submission te zien, terwijl bij Ricci en Smith het zou gaan om een langzame grappling match. Het andere gevecht dat naar een decision zou gaan, Jared Papazian vs. Tim Elliot, zou de Fight of the Night bonus krijgen.

Het aankomende seizoen zullen de middleweights een beurt krijgen onder leiding van Jon Jones en Chael Sonnen. Dana White heeft de media alweer warm kunnen maken met een vechter die andere vechters letterlijk bang zou maken. Tegenover ESPN zei hij het volgende:

“I know you guys are going to call bullshiit on me and all that, but this next season is so awesome and so badass. We have a guy on this season of The Ultimate Fighter, every fight he’s in, someone goes to the hospital. The whole house is terrified of this guy. F’cking terrified. Everybody….I picked this fight, and this guy is lined up with the guy I’m telling you about, and the guy has a nervous breakdown in the house over the weekend. Has a f’cking nervous breakdown. Freaks out and has a nervous breakdown… This guy scared the living sh’t out of everyone. It’s awesome.”

Een grote verassing of niet?